Risotto med Nürnberger Bratwurst

Periodvis lagar jag risotto säkert en gång i veckan. Det är en sån bra rätt att bara ta av det som finns hemma i kylen. Beroende på vilken fond eller buljong man använder kan smaken varieras, man kan välja att blanda i grönsaker, kött, skaldjur osv i risotton eller servera vid sidan av. Servera risotton som ensamrätt eller som tillbehör till t ex grillat. Ja variationerna är oändliga. Vid detta tillfälle använde jag en buljong som var kokt på skrovet från en grillad kyckling tillsammans med lök, morötter, vitlök, vitpepparkorn och en kvist timjan. Recept på risotto hittar du här eller här. Bara uteslut citron eller svamp från de recepten. Att ha i lite citron fräschar dock upp om du ska servera som ensamrätt. Denna risotto serverades med kastanjchampinjon, grön sparris och sockerärtor som snabbstekts i lite smör med flingsalt och svartpeppar. Jag hade köpt hem några små spännande bratwurst (ICA) som jag även provsmakade till även om det mest var grabbarna som krävde kött till middagen! 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.