Korvstroganoff

Äldste sonen studerar på annan ort och bor med andra ord inte hemma. Försöker få honom lite intresserad av matlagning och att det framför allt inte behöver vara så svårt. Förhoppningsvis kommer han ihåg lite från gång till gång men jag kommer att lägga upp några klassiska rätter här för honom att lätt komma åt. Det kan ju vara så att det finns fler som letar efter enkla recept så varsågoda till er. Korvstroganoff är en favorit hos alla mina killar och den går ju att variera på alla möjliga sätt. I bland utesluter jag tomatpuré och smaksätter med bara curry och syrligt äpple i tärningar. Supergott till ris och känns riktigt fräscht även om det är grädde i såsen. Man kan också tillsätta krossade tomater och minska lite på mängden grädde och mjölk. Men här är grabbarnas favorit:

Snabb Korvstroganoff

Det går alltid åt en hel ring á 800 g när vi äter Korvstroganoff. Minska mängden falukorv om du inte har tonåringar som ska njuta av måltiden 😉 Kan göras med vilken korv som helst eller en blandning av olika. Prova att tillsätta lite ölkorv i slantar.
Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 schallottenlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver, gärna med sting
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • olja eller smör att steka i

Instruktioner

  • Strimla falukorven. Hacka löken fint. Man kan också skära den gula löken i skivor om man önskar lite större lökbitar. Stek löken i oljan eller smöret och vänd sedan i korven. Låt korven får lite färg. Gör plats i mitten av stekpannan och tillsätt där tomatpuré, curry och paprika. Rör och låt dessa rostas lite innan du blandar in korven. Häll på grädde och mjölk. Låt koka upp. Red om du vill ha en tjockare sås. Servera med ris eller pasta (som är mina killars favorit, själv föredrar jag ris).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.