Korv Stroganoff med äpple och curry

Nu är det äntligen snart sommarlov! Tror aldrig att jag längtat så efter det som i år! Då har vi ändå inte varit tvungna att stänga skolan och köra distansundervisning som vissa fått göra…de som gjort det är såååå värda att gå på lov! Vi som haft foten kvar på skolan har under en period planerat både för eventuell distansundervisning och den vanliga, allt för att med en dags varsel kunna ställa om. Nu på slutet har vi bara tänkt på vanlig undervisning dock, som i slutet av läsåret är sprängfyllt med dokumentation osv. Ska bli så skönt att stänga av allt sådant under några veckor. Men än är det inte helt klart så det gäller att inte pusta ut och slappna av riktigt än.

Den här utlovade jag recept på redan igår men som sagt…det är lite mycket nu och det klarar inte riktigt den här skitkroppen så då är det bara att lyssna och sålla bland måsten. Äta bör man, annars dör man heter det ju så här kommer ett snabbt recept på en lite annorlunda korvstroganoff. Mina killar, som när de var små avskydde lök, har alltid gillat denna rätt av någon anledning. Jag tycker det är godast att göra ganska stora bitar lök så det blir lite att bita i men det är en smaksak. Det är även äpple i som tillsätts precis i slutet för att den inte ska koka sönder. Du avgör själv hur mjuk du vill att äpplet ska vara.

Vi åt med havreris från Frebaco Kvarn. Mitt nya favoritris som jag fick i Smakbox Matkärlek. Det har kommit med hem från affären igen och det lär bli fler gånger. Riktigt gott och svenskt!

Korv Stroganoff med äpple och curry

Författare: Jojo

Ingredienser

 • 1 falukorvsring
 • 2 gula lökar
 • 1 msk curry
 • 3 dl grädde
 • 1 dl havremjölk eller vanlig mjölk
 • 1 äpple (gärna Granny Smith eller liknande som är lite hårt och syrligt)
 • peppar och ev salt

Instruktioner

 • Skär falukorven i strimlor (eller hur du vill ha den).
  Skär löken i breda strimlor.
  Stek löken i lite olja eller smör. Tillsätt korven och låt den få lite färg. Skär äpplet i små kuber.
  Gör plats för att hälla i curryn i botten på stekpannan. Rosta lite grann och tillsätt sedan grädde och mjölk. Låt koka upp och smaka av med peppar och eventuellt salt.
  Tillsätt äpplet och låt set småkoka en stund så att äpplet precis mjuknar. Det är gott när det är lite krispigt fortfarande.
  Servera med ris, gärna havreris som är lite "knäpp" i.

Lämna ett svar

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.