Älskar dillstuvad potatis. Speciellt på färskpotatis. Den här gången hade jag köpt fast potatis men måste tyvärr varit felmärkt då den var jättemjölig. När man stuvar potatis blir det lätt lite jolmigt med mjölig. Jag är aldrig så förberedd så att jag har ett gäng kokt potatis i kylen att använda utan det blir mest för stunden att nuuuu är jag sugen på dillstuvad potatis. Jag skär potatisen i lagom bitar när den är rå och kokar i lättsaltat vatten. Det brukar ta max tio minuter. Sen gör jag en vanlig bechamelsås (vitsås) och smaksätter med dijonsenap och massor av färsk hackad dill. Det blir så gott.
Serverade potatisen med lammkorv som jag stoppade i somras och hade vacuumförpackad i frysen. Minns inte riktigt vad jag hade i men vitlök och rosmarin brukar vara ett säkert kort med lamm. ICA har jättegoda färska lammkorvar i sitt selection-sortiment. Nyuppdragna morötter i diverse kulörer som stavats och sen stekts i ordentligt med smör med salt och peppar och till sist fått lite honung över sig så de blev lätt karamelliserade…