Curryris med korv

Ser kanske inte så gott ut men det här går alltid hem hos mina killar. Ser alltid till att koka lite extra ris när jag lagar det. Så perfekt att steka upp dagen efter, gärna med grönsaker men sönerna äter gärna dem bredvid i stället – kalla. Så i denna är det bara vitlök. Kryddar gärna upp med t ex curry och cayenne.

Jag brukar steka korv i slantar och när de fått färg går jag i med grönsaker, som i detta fall då endast bestod av vitlök och samtidigt rostar jag av kryddorna lite i oljan i stekpannan innan riset går i. När allt blivit varmt och blandat gör jag ett hål i mitten och knäcker i ägg. Denna gång önskades bara ett.

Sen rör jag i ägget tills det nästan stelnat innan jag blandar det med resten.

Sen fortsätter jag att steka på lite lägre värme tills man ser att ägget stelnat helt. Ju längre du väntar med att blanda in ägget med riset, desto större bitar ägg får du. Gör du som här – blandar in lite tidigare, sätter sig ägget runt riskornen på ett annat sätt. Gott på båda sätten tycker jag.

En perfekt snabb vardagsmålitd. När jag var lite kallade vi den kinaris. Mamma blandade alltid i frusen ärtor-, majs- och paprikablandning. Jag tror faktiskt att det finns en fryst färdig mix som heter Kinamix. Det gjorde det förr i alla fall.

Du kan använda vilken korv du vill eller om du har kyckling över, bacon, kallskuret, räkor… Att koka lite extra ris är toppen!

Den här tallriken intogs som sen frukost av en av sönerna…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.