Fredagsmys och tapas

Det är ändå något visst med fredagar! Älskar! Igår fick det bli lite rensning i kyl och frys och då fick jag napp på ett par humrar och lite vannameiräkor. Inte alltid det nappar så bra…Humrarna gratinerades med ett örtsmör och räkorna stektes i olja och vitlök och till sist blandades de med hackad persilja.

Örtgratinerad hummer

Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 2 Humrar
  • 75 g Bregott brynt smör
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 stor näve persilja
  • 1 nypa flingsalt
  • svartpeppar
  • riven Västerbottenost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Dela humrarna på mitten och lägg på en plåt. Blanda smör, pressad vitlöksklyfta och hackad persilja. Smaka av med en nypa flingsalt och några varv på pepparkvarnen. Bred på smöret på hela den skurna sidan av humrarna. Strö över lite västerbottenost. Gratinera i 5-10 minuter eller tills osten fått lite färg. 

Mellersta sonen gjorde bruschetta med tomater från trädgården, vitlök, basilika och salt&peppar. Sen en blandning av ostar, chark och frukt och bär. Denna gång blev det Gorgonzola, Manchego och Gruyère, tryffelsalami och Serranoskinka. Lite cantalope, jordgubbar, vindruvor och färska fikon och mammas marmelad med krusbär och morot.Quesadillas med kryddost. Oliver och fröknäcke är ännu några favoriter. Sist men inte minst ett gäng Pimientos de Padrones.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.