Vitlöksrostad blomkål kan jag längta efter ibland men glömmer bort den av någon anledning? Kanske för att de andra inte är lika begeistrade som jag? Maken äter i alla fall men inte killarna.
Vid detta tillfälle åt vi med en restsås – lite av alla möjliga saker från kylskåpet. Det fanns fläskfärs kvar sedan jag gjorde nudelsoppan i lördags och lite av buljongen med lök och vitlök. Dessa fick koka ihop något innan en klick crème fraiche och Kavli skinkost fick gå i. Drog i ordentligt med chilihetta och soltorkade tomater.
Jag skivade blomkålen i dryga cm-tjocka skivor, la i en form och ringlade över ordentligt med olivolja, pressade över vitlök och till sist lite flingsalt. In i ugnen ca 20 minuter i 200 grader. De sista 5-7 minuterna fick lite grönkål också rostas med.
Vid sidan av hade vi sallad för den som undrar över att portionen kanske var i minsta laget?? 😉