Ramen med porchetta

Hade köpt hem en färdig porchetta som var tänkt att ätas i helgen som var tillsammans med en krämig pasta Alfredo eller risotto men det blev aldrig av. Nu hamnade den på en ramen i stället. Den tillagades enligt beskrivningen på förpackningen.

Hade nästan inga grönsaker hemma så lite tomater och ärtskott fick duga. Grymt gott om du frågar mig! Buljongen gjorde jag på misobuljong från frysen som jag tog tillvara på när jag kokade fläsklägg för ett tag sedan. Det blev grunden och så rev jag i lite vitlök, ingefära och chili och lite gochujangsås och så tillsatte jag ett par dl kokosmjölk som stod i kylen. Kokade ramennudlar separat men pocherade ägg i buljongen. Vill du ha recept på en ramenbuljong finns det HÄR.

Jag tycker det är grymt gott med en klick majonnäs av något slag till när man servrar med ägg. Den här gången blev det sesammajonnäs. Som vanligt gör jag majonnäsen själv då det blir sååå sjuuuukt mycket godare! Ett ägg, en msk dijon, 1 tsk vinäger, drygt två dl rapsolja och så i med en stavmixer och mixa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar. Då det blir en stor sats sparade jag jag det mesta i en tub för senare tillfälle och resterande fick en rejäl dos sesamolja. Mätt idag igen! Nu fötterna upp och kolla lite tråkiga nyheter men sen flyr jag nog in i seriernas värld en stund!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.