Pulled pork i savoykål

Regnig och grå fm och kaminen går varm här hemma i köket i dag. Det ser inte ljusare ut närmsta veckan heller så det blir att kura ihop sig och njuta av höstlovet. Så skönt att även vi lärare har lov hela veckan på min skola. På våren ligger det så många lov och ledigheter och man går mot ljusare tider så då hinner man pausa hjärnan lite men höstterminen brukar vara ganska tung så en hel veckas höstlov är så välkommet!

I söndags slängde jag en bit fläskkarré i Crock poten. Där fick den hållas i drygt sju timmar. Sen hamnade den i kylen för att värmas senare i veckan. Skönt att förbereda middagen ibland. Det är jag på tok alldeles för dålig på…

Lite klyftad gul lök i botten, vitlök och chili och en flaska BBQ-sås och så locket på.

Halvvägs….

Sjukt dålig fokus på den bilden men här var det bara att ta fram två gafflar och dra isär köttet och blanda in såsen.

I dessa finns rättika, böngroddar, sojapicklad gurka, ärtskott, sjögräschips och srirachamayo. Gurkan tärnas och blandas med ponzu, sesamolja, lime, ingefära, chilirostade sesamfrön, chili och vitlök.

Nästa gång ska jag prova lite mer asiatiska smaker i BBQ-såsen. När jag gjorde denna laddning hade jag något annat i tanken. Hade tänkt servera i hamburgerbröd men jag hann bli sugen på annat under de dagar som gick emellan tillagningen och ätandet. Var dock riktgit gott ändå!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.