Fläskkarré är otroligt tacksamt kött att grilla. Det blir på något sätt alltid bra. Jag köpte karrén i bit och skar upp lite tunnare skivor. Marinaden gjordes med liquid smoke i, sönernas favorit. Honungen gör den extra krispig.
Marinad till fläskkarré
Denna marinad går givetvis att använda till andra köttbitar.
Ingredienser
- 0.75 dl ketchup
- 3 msk honung eller ljus sirap
- 0.5 dl soja
- 2 vitlök solo
- 1 röd chili
- 1.5-2 tsk liquid smoke
- 1.5 msk örtblandning
- 1 kg fläskkarré
Instruktioner
- Hacka eller pressa vitlöken. Hacka chilin. Blanda med övriga ingredienser och lägg i karréskivorna. Marinera minst en timme men gärna över natten.
Den här gången låg köttet i marinad i ett och ett halvt dygn innan det gick på grillen. Till köttet åt vi grillad färsk vitkål med olivolja och flingsalt och grönsparris.