Snabb fisk- och skaldjurssoppa

När den här fantastiska lådan med Kavli mjukost från Smakbox dök upp tänkte jag ”Hur ska jag kunna göra av med så mycket ost?!” Men det blir nog inga problem för oj så jag lagar med ostarna. De är perfekta att slänga ner en klick av i någon pastasås, speciellt eftersom den reder av såsen lite.

I morse tog jag upp en bit lax och ett gäng räkor från frysen och la i kylen. När jag kom hem skalade jag räkorna. Resterande recept se nedan. Nu ligger jag redan nedbäddad för natten och skriver detta inlägg. Ska nog sätta på någon serie sen. Har du något bra tips?

Fisk och skaldjurssoppa med Kavli på tio minuter

Soppan åts med nattjästa frallor. Recept hittar du HÄR. Orkar du kan du sätta degen på morgonen och ställa i kylen under dagen för att sedan baka av under tiden du lagar soppan.

Fisk och skaldjurssoppa med Kavli på tio minuter

Skalar du räkorna klarar du inte jobbet på tio minuter, om man inte är två förstås! Det funkar lika bra med räkor på burk, inte lika gott förstås men en ok genväg.
Portioner: 2 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 150-200 g laxfilé
  • 1 liten gul lök eller en halvnormalstor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk tomatpuré
  • en nypa saffran
  • en liten bit chili
  • 1 msk olja
  • 0.75 dl vitt vin
  • 3 dl buljong (jag använde skaldjursfond från frysen)
  • 1 dl grädde
  • 1 dryg dl Kavli mjukost, gärna Räk- och kräftost
  • dill
  • ca 400 g räkor med skal eller motsvarande mängd färdigskalade

Instruktioner

  • Om du har räkor med skal - skala dem. Spara gärna skalet till fond.
    Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i oljan.
    Tillsätt tomatpuré och saffran som får rostas en stund.
    Häll på vinet och koka upp innan du tillsätter buljong och grädde. Låt soppan småkoka ett par minuter medan du skär fisken i små kuber.
    Tillsätt osten och rör tills allt blandats.
    Lägg i fisken i soppan, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå ett par minuter.
    Hacka lite dill och rör i soppan.
    Servera med räkor och ev aioli.

[Samarbete med Smakbox]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.