Sommaren är här och ibland är det skönt med något snabblagat och enkelt. Att grilla en bit lax samtidigt som man kokar potatis och hackar till en sås är väl supersmidigt.
Du kan lika gärna köra laxen i ugnen men det känns mycket bättre på grillen tycker jag 😉 I ugnen brukar jag köra 200 g i 15-20 minuter. Jag kör den hellre för kort än för länge. Torr lax är verkligen inte god…speciellt om det blir över och man då ska äta den kall dagen efter. Nä mät med termometer om du är osäker. Max 46 kör jag. Precis så att den släpper i lamellerna när du petar isär med t ex en kniv.
Denna kryddkvarn från Santa Maria har jag fått testa i samarbete med Smakbox. Nymalda kryddor varje gång. Finns i massor av olika smaker. Denna har smak av saffran, fänkål och dillfrön. Supergod både på laxen och i kräftröran.
Kräftröran gjorde jag på finhackad rödlök, äpple, gräslök, grovhackade kräftstjärtar, crème fraiche, srirachamayo, citron och så ganska många var på kryddkvarnen. Smakade av med en lite nypa salt. Gott även på bakad potatis.