Lax med gräddstuvad svartkål, vaxbönor och kantareller

Nej det blev ju ingen söndagspizza igår…blev så sjukt sugen på det men hade ingen pizzadeg på gång. Det blir så mycket bättre om man gör den ett par, tre dagar i förväg. Jag hittade lax i frysen som jag köpte för ett par veckor sedan när det var bra pris i fiskdisken. Passade på att fylla på förråden lite, alltid bra att kunna ta till. Sen fick det bli lite av det som fanns hemma i kylen. Jag hade ett gäng kantareller som smörstektes och saltades lite lätt och så färsk svartpeppar på. Älskar!

Laxen gör man som man vill med, antingen i portionsbitar eller in med en hel laxsida i ugnen. Den här gången med limepeppar, lite gochugaru (koreanskt chilipulver) och lite flingsalt. In i ugnen – 150 grader, gärna med termometer i som du ställt in på 45-46 grader. Jag tar ut laxen vid denna temperatur och lägger på folie medan jag fixar klart allt annat. Man vill inte ha för torr lax…min får gärna nästan ha rå kärna.

Svartkålen skar jag i mindre bitar och stekte i lite smör tillsammans med vitlök. När svartkålen mjuknat hällde jag på en skvätt grädde som fick koka in liten stund. Vaxbönorna stektes även de i smör med lite flingsalt och svartpeppar.

Den här laxfilén stektes i lite smör, med limepeppar, gochugaru och flingsalt på ovansidan. Det blir lite knaprigare yta då.

Tyckte ändå att det blev ett gott substitut för pizzan som jag gick och var så sugen på under dagen igår!!! I glaset  hamnade en Rioja – man kan visst dricka rött till fisk 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.