Vit kladdkaka med rabarber

Oj då vilken fullträff! Jublande recensioner av grabbarna här hemma. Jag blev lite sugen på att baka. Gör det så sällan då jag vet att jag kommer ha svårt att låta bli att äta upp allt sedan! Hmm…Idag blev jag sugen på vit chokladkladdkaka och tänkte att jag testar att göra på lika delar ägg, socker, mjöl och smör/choklad. Det blev svingott och hamnar här på en gång innan jag glömt bort hur jag gjorde…

Börja med att smälta smöret. Dra av från plattan och vänd i hackad choklad.

Vispa i ett ägg i taget och vänd till sist i mjölet och en knivsudd vaniljpulver. Häll upp i en smörad och mjölad form och lägg på rabarber som du doppat i potatismjöl först för att de inte ska bli så vattniga. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, 175 grader. Den ska vara kladdig i mitten.

Låt svalna så den sätter sig lite. Ät med lättvispad grädde till. Eller varför inte gräddglass.

Magiskt gott med den söta chokladen till den syrliga rabarbern. Den här blir det fler av i vår!

Vit chokladkladdkaka med rabarber

Författare: Jojo

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • ca 40 cm rabarberstjälk
  • potatismjöl att rulla rabarbern i

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 175 grader.
    Smöra och mjöla en bakform.
    Smält smöret och dra av från plattan.
    Hacka chokladen och rör ned i smöret.
    Tillsätt sockret.
    Tillsätt ett ägg i taget.
    Rör ned mjölet och vaniljpulvret.
    Häll smeten i formen.
    Skär rabarbern i bitar - förslagsvis i 10 cm långa bitar som du sedan klyver på längden till stavar. Rulla dem i lite potatismjöl och lägg ut på smeten.
    Ställ in i ugnen i ca 18-20 minuter, då är den fortfarande ganska kladdig inuti. Låt den stå lite längre om du vill ha mer genomgräddad.
    Servera med lättvispad grädde eller gräddglass.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.