Smördegsbakelse

Jag brukar alltid ha bär och smördegsplattor i frysen. Man vet aldrig när man kan behöva en snabbfika! Här har jag kokat ihop jordgubbar med lite muscavadosocker, penslat en halv smördegsplatta med äggula och klickat på jordgubbarna i mitten. Vrid några varv med svartpeppar över – jordgubbar och svartpeppar är fantastiskt god kombo. Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

Servera med grädde eller glass. Här serverad med en glass gjord av grädde som vispats liiiite för länge och som då inte kunde användas till den tilltänkta tårtan. I stället fick den blandas med en burk karamelliserad mjölk och så ner i en form och in i frysen. Blir en god glass. En sprits med lemoncurd är också bra att ha i kylskåpet. Om man förvarar den i en spritspåse håller den säkert en månad, förutsatt att den inte ligger framme för länge och att man håller den tätt försluten. Recept på lemoncurd hittar du här.

Lämna ett svar