Jag gillar desserter som man kan förbereda, gärna långt innan. Provade att göra en kladdkaka och gjorde en variant av frozen cheesecake uppepå och så in med den i frysen. Bara att ta fram en stund innan man ska servera. Problemet är att cheesecaken smälter fortare än kladdkakan tinar…Så vass kniv och fat som man kan ta i att skära upp på rekommenderas.
Kladdkaka med cheesecake
Kladdkakan:
100 g smält smör
3 dl socker
1.5 dl mjöl
4 msk kakao
2 ägg
1 krm salt
Blanda alla ingredienser och häll i smord form. Grädda i 15 min i 200 grader. Låt svalna helt.
Frozen cheesecake:
3 dl syrad grädde
1 dl Philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk
0.5 tsk vaniljpulver
Vispa grädden och vispa sen ner Philadelphiaosten. Rör i den kondenserade mjölken och vaniljpulvret och häll sedan i detta över kladdkakan. Täck med plast- eller aluminiumfolie och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram en stund innan servering och garnera med valfritt. Här med frysta björnbär som jag tycker blir så vackra då de ser så härligt frostnupna ut.