Kladdkaka med cheesecake

Jag gillar desserter som man kan förbereda, gärna långt innan. Provade att göra en kladdkaka och gjorde en variant av frozen cheesecake uppepå och så in med den i frysen. Bara att ta fram en stund innan man ska servera. Problemet är att cheesecaken smälter fortare än kladdkakan tinar…Så vass kniv och fat som man kan ta i att skära upp på rekommenderas.

Kladdkaka med cheesecake

Kladdkakan:
100 g smält smör
3 dl socker
1.5 dl mjöl
4 msk kakao
2 ägg
1 krm salt

Blanda alla ingredienser och häll i smord form. Grädda i 15 min i 200 grader. Låt svalna helt.

Frozen cheesecake:
3 dl syrad grädde
1 dl Philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk
0.5 tsk vaniljpulver

Vispa grädden och vispa sen ner Philadelphiaosten. Rör i den kondenserade mjölken och vaniljpulvret och häll sedan i detta över kladdkakan. Täck med plast- eller aluminiumfolie och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram en stund innan servering och garnera med valfritt. Här med frysta björnbär som jag tycker blir så vackra då de ser så härligt frostnupna ut.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.