Vit chokladkladdkaka

Idag fyller min bäbis 15 år! Helt galet! Eftersom han är yngst i en skara av tre kommer han ju alltid att vara mammas bäbis…nu för tiden är det dock inte lika känsligt att bli kallad bäbis som för fem år sedan. Han fick önska sig vilket fika som skulle vara och lotten föll på vit chokladkladdkaka, eftersom farfar är allergisk mot kakao. Det blev riktigt gott så receptet får hamna i arkivet!

Jag serverade den med grekisk yoghurt med rivet limeskal och en klick honung och en blåbärsparfait jag hittade långt in i frysen. Recept på den hittar du här.

Vit chokladkladdkaka

Vill du ha en vitare kaka tar du 2 dl strösocker och utesluter kokossockret.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokossocker
  • en knivsudd vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
    Smält smöret. Bryt chokladen och rör ner i smöret tills det smält. Blanda i socker, vanilj och ett ägg i taget. Vänd till sist i mjölet.
    Smöra en springform och pudra med vetemjöl. Häll i smeten och ställ in i ugnen i knappt 20 minuter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.