Rabarberkaka

Älskar att sitta och titta i min gamla urklippsbok med recept. Den är nog säkert 25 år gammal. Jag har varvat tidningsurklipp med handskrivna recept och ofta har jag skrivit i vem jag fått receptet av. Såå mysigt!

Detta recept är som synes från Mia och har bakats varje vår sen över 20 år tillbaka. Enkelt och så otroligt knäckigt och gott. Det enda jag ändrat på i receptet är att det ska va smör! Margarin göre sig icke besvär med att komma in i detta hus, blä! Men det är ju såklart en smaksak.

Ät som den är eller som här med grädde. Vaniljvisp eller glass är även det att rekommendera…mums!

Mias rabarberkaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • smör att hyvla
  • pärlsocker
  • 1-2 rabarberstjälkar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (150 varmluft).
    Klä en mindre bakplåt med bakplåtspapper, ca 25x35.
    Käck äggen och vispa poröst tillsammans med sockret. Vänd i mjölet och blanda ordentligt. Häll upp på plåten och bred ut jämnt. Skiva rabarbern i ca 0.5 cm skivor och strö ut jämnt över smeten. Hyvla smör och lägg uppepå. Det kan vara lite glest då smöret smälter ut mellan skarvarna. Strö över pärlsocker och grädda i 30-40 minuter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.