Pepparkaksblondies med apelsinfrosting

Är i bakartagen inför jul. Den här kakan har hamnat i frysen. Gjorde den i lite mindre bitar då jag hoppas att vi ska kunna få till vårt årliga julfika till fjärde advent. Grundreceptet på blondies kommer från tidningen Buffé. Jag håller envist kvar vid papperstidningen. Tycker den är så bra! För några veckor sedan fick jag en låda med härliga juliga kryddor från Santa Maria genom Smakbox. Nyhet för i år är pepparkakskryddor med smak av apelsin och den passade perfekt i den här kakan. Toppade med en frosting med smak av apelsin. Originalreceptet har glasyr av florsocker.

Receptet anger ca 15 bitar. Jag skar dem så pass små att det blev 35 st. Perfekt om man har många sorter framme på fikabordet och vill smaka av många sorter!

Pepparkaksblondies med apelsinfrosting

Pepparkaksblondiereceptet är från tidningen Buffé som jag tvistat till lite. Satte en apelsintouch på den och toppade med apelsinfrosting. Blondie kallas en brownie som det är vit choklad i. Går att variera i oändlighet.
Portioner: 15 bitar

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 150 g hackad vit choklad
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/3 dl sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk pepparkakskrydda med apelsinsmak
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg

Apelsinfrosting

  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2 msk Fanta eller koncentrerad apelsinjos
  • 3.5-4 dl florsocker
  • zest från en ekoclementin (eller apelsin)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret i en kastrull, ta från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
  • Tillsätt strösocker, farinsocker och sirap och blanda ordentligt. Vänd ner vetemjöl, pepparkakskrydda och salt. Blanda ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 x 30 cm (för 15 bitar). Grädda 20-25 minuter. Låt svalna. Skär i bitar.
  • Rör försiktigt ihop ingredienserna till frostingen. Fyll i en sprits med valfri tyll. Lägg gärna kallt ca 30 minuter innan du spritsar på dina kakor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.