Bullar, bullar!!!

Hemmaarbetande ungdomar och make…och dessutom en grävare i trädgården – jag slog till och bakade bullar. Kan va bra att ha i frysen nästa vecka när allihop är hemma och man är inlåst här hemma. Var ska det här sluta? Var inte så rädd för ett par veckor sedan men nu tycker jag det är obehagligt när det kryper inpå. Vi har inte jättemånga konstaterade fall här i Örebro men å andra sidan testar de ju inte så mörkertalet lär vara stort. En bulle eller två kan behövas!

Jag testade att bryna smöret innan jag bakade med det. Ingen aning om det är helt fel men bullarna blev i alla fall jättegoda. Jag tyckte att smöret reducerades lite så ta en extra klick om du som jag bryner smöret till degvätskan.

Alltså doften av nybakta bullar är ju magisk! Älskart! Idag blev det snurror och inte så perfekt noggranna, smaken däremot var perfekt!

Lite kakor från frysen tittade fram. Hallongrottor, Vit choklad och tranbärscookies och chokladbröd. De får jag lägga upp recept på någon gång!

Kanelbullar

Ett klassiskt recept som jag bakat efter sen urminnes tider. Prova att bryna smöret innan du blandar med mjölken.
Total tid2 t

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g rumsvarmt smör
  • socker (gärna kokossocker) och kanel

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Sänk till medelvärme och låt det bubbla i 3-4 minuter tills det precis börjar bli lite brunt. Häll i mjölken och värm till 37 grader, (fingervarmt).
    Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör ut jästen. Häll på resten av degvätskan, sockret och saltet. Blanda och häll sedan i ca 7 dl av mjölet. Blanda degen slät och tillsätt lite mjöl i taget tills degen släpper kanten. Knåda ca 10 minuter i maskin (dubbla tiden för hand).
    Låt jäsa 30 minuter.
    Sätt ugnen på 250 grader.
    Dela degen i två delar. Knåda degen och kavla ut till en rektangel. Bred på hälften av smöret. Strö över socker och kanel (så mycket du själv önskar). Vik degen dubbel och skär i långa remsor. Snurra runt och peta in ändarna under. Lägg på plåt och lägg på en handduk. Låt jäsa 30 minuter till.
    Pensla med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 7-8 minuter tills bullarna fått fin färg. Större bullar behöver längre tid än mindre så klart så försök att ha jämnstora bullar på varje plåt.
    NJUUUT av nybakt bulle!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.