Salmaburgare

Förra veckan åt vi så supergoda burgare av Salmalax. Busenkla var de oxå vilket underlättar när man inte vill stå och laga mat en hel kväll. Brödet är från Garant – Brioche och finns både hos Willy’s och Hemköp. Riktigt goda köpebröd.

Burgaren gjordes av Salmalax. Du kan även använda vanlig lax. Jag finhackade lite snabbt och blandade med ägg, några droppar fisksås och soja, en rågad msk potatismjöl och så några varv med vitpepparkvarnen. Jag stekte mina på Muurikkan men det går ju lika bra i stekpannan. Stekte dem ganska tunna och tog två till varje burgare.

Missade av någon anledning att grilla bröden – gör det, det blir sån skillnad i smak!

I botten salladsblad, burgarna, picklad rödlök, avokado, koriander, furikake, sesammayo och sriracha. Vill du inte blanda iordning en sesammayo funkar det att använda naturell och droppa på ett par droppar sesamolja. Hugg in och njuuuut!

Handla Furikake EKO, 100 g från TerraSana online på Mathem

Den här Furikaken använder jag oftast. Du kan även göra egen av lika delar vita och svarta sesamfrön och smulade noriark. Tillsätt en del salt och en nypa socker. Furikake äts ofta i Japan och strös över ris, soppa eller grönsaker. Det finns alla möjliga varianter men oftast innehåller den sesamfrön, nori, torkad fisk, salt och socker.

Mums så gott! Nu blev jag ju sugen igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.